top of page
Prothese bij Tandheelkunde Damwoude
Woudvaart website wave 3.png

Prothese

 
 
PROTHESE
Over

Een prothese binnen twee dagen

 

Prothese bij Tandheelkunde Damwoude

Soms ontbreken er te veel tanden en/of kiezen. Ook kunnen de tanden en/of kiezen niet meer te herstellen zijn, of heel erg los zitten. Het is dan mogelijk tijd voor een kunstgebit/prothese. Dit kan een volledig prothese, een gedeeltelijke prothese of een frame zijn. 

De uitneembare prothese

Een uitneembare prothese (kunstgebit) is één van de meest gebruikte oplossingen voor het vervangen van ontbrekende tanden en kiezen.

De partiële prothese: plaat- of frame prothese

Mochten er een aantal elementen verloren zijn gegaan dan kunt u kiezen voor een partiële (gedeeltelijke) prothese, deze zal uw kauwfunctie verbeteren en uw overige elementen beschermen tegen slijtage. Een partiële prothese heet ook wel plaat- of frameprothese. Dit is afhankelijk van het gebruikte materiaal.

Stappenplan

Het stappenplan

Voordelen

Voordelen van een Prothese

 
  • Herstel lach en kauwvermogen

  • Het eten van harde etenswaren is niet langer een probleem

  • Vergroten zelfvertrouwen

  • Relatief lage kosten

Tips

Tips

Reinigen

Reinig uw prothese dagelijks met een protheseborstel en zachte zeep.  Gebruik nooit tandpasta, heet water of agressieve schoonmaakmiddelen zoals vloeibaar schuurmiddel of bleekwater.

Reinig de prothese bijv. boven een wasbak met water of een doekje daarin. De kans op vallen en daarmee schade wordt dan aanzienlijk kleiner.

'S nachts uitdoen

Het is aan te raden uw prothese ’s nachts uit te laten. Het inhouden kan leiden tot verminderde doorbloeding. Het kaakbeen kan hierdoor sneller gaan slinken met als gevolg dat uw kunstgebit minder goed past en zal gaan irriteren. Bovendien staat ‘s nachts de speekselproductie bijna stil. Bij onvoldoende reiniging van de kaken en de prothese hebt u bij inhouden van de prothese meer kans op infecties zoals schimmelinfecties.

Poetsen

U kunt het tandvlees van uw kaak en tong met een gewone zachte tandenborstel en tandpasta poetsen. Op deze manier wordt de doorbloeding verbeterd en houdt u uw kaken in een betere conditie.

FAQ

Veelgestelde vragen

Contact
bottom of page