top of page
Tandheelkunde Woudvaart_edited_edited.jpg
Woudvaart website wave 3.png

Onze

innovaties

 
 
Over

Tandheelkunde Damwoude werkt nauw samen met Tandheelkunde de Woudvaart in Dokkum. Hemelsbreed liggen onze vestigingen nog geen 4 kilometer bij elkaar vandaan! Het kan zijn dat voor bepaalde behandelingen wij het beste gebruik kunnen maken van innovaties die wel bij Tandheelkunde de Woudvaart aanwezig zijn maar niet bij Tandheelkunde Damwoude. In zo’n geval kunnen wij samen met u overleggen wat het beste is in uw situatie, en kan u doorverwezen worden naar onze vestiging in Dokkum. Tandheelkunde Damwoude blijft úw tandarts in de buurt maar u kan profiteren van de faciliteiten die wij bij Tandheelkunde de Woudvaart in huis hebben, oftewel het beste van beide werelden.

Hieronder een overzicht van innovaties die aanwezig zijn bij Tandheelkunde de Woudvaart.

3D Scanner Tandheelkunde Damwoude

3D - Scanner

Quicksleeper Tandheelkunde Damwoude

Quicksleeper

Laser Tandheelkunde Damwoude

Laser

Aligner Tandheelkunde Damwoude

Aligner

Laser

Laser

 

Sinds een aantal jaar werken wij, met veel genoegen, met de Waterlase All-Tissue Laser. Onze tandartsen zijn speciaal opgeleid om deze laser te bedienen.
De laser is een aanvulling op de huidige traditionele technieken. In sommige gevallen kan de laser zelfs gebruikt worden in plaats van de traditionele boren. Het achterliggende mechanisme is de snel frequente laser impuls, deze is hoger dan dat zenuwen kunnen waarnemen. Hierdoor wordt de pijnprikkel niet doorgestuurd naar de hersenen.

Indien mogelijk maken wij in de volgende gevallen gebruik van de revolutionaire laser:

Waterlase Tandheelkunde Damwoude
Quicksleeer

Quicksleeper

De plaatselijke verdoving kan als vervelend worden ervaren. Binnen onze tandartsenpraktijk maken we gebruik van een nieuwe computer gestuurde techniek van verdoven. De Quicksleeper biedt de mogelijkheid om een goede effectieve pijnloze verdoving te zetten met minder nabezwaren. Door middel van voorverdoving is een nagenoeg pijnloze verdoving te zetten. De verdoving is heel effectief, dus geen verdoofde tong of lip meer. Deze manier van verdoven wordt door veel patiënten als prettig ervaren in vergelijking met de gewone verdoving. Overigens is dit ook een hele goede optie voor het verdoven bij kinderen.

Quicksleeper Tandheelkunde Damwoude

3D Scanner

Ook in de tandheelkunde is de digitale revolutie volop aan de gang. Met behulp van onze 3D gebitsscanner kunnen we een digitale afdruk nemen van uw gebit. Het voordeel is dat u niet meer hoeft te happen (weinig milieubelasting met afdruklepels en chemische afdrukmaterialen), u sneller klaar bent en de praktijk minder vaak hoeft te bezoeken.  Dit vervangt in veel gevallen de traditionele afdruklepel. De scan wordt digitaal opgestuurd naar het tandtechnisch laboratorium waar het gewenste werkstuk wordt vervaardigd. Naast extra comfort is het makkelijker om uw 3D modellen op te slaan om zo de veranderingen over de tijd nog beter in de gaten te houden (denk aan bijvoorbeeld slijtage). Uw kroon, brug of beugel past perfect doordat de scan nauwkeurig wordt gemaakt.

3D Scanner Tandheelkunde Damwoude
3D Scanner

Aligner: de onzichtbare beugel

De nieuwe ontwikkeling in de orthodontie is de onzichtbare beugel. Deze vervangt dus het traditionele slotjes systeem. Er zijn verschillende typen van clear aligners. De meest gangbare zijn harde doorzichtige bitjes die precies om je tanden en kiezen passen. Deze bitjes vervangt u iedere 2 weken. Het is dus de bedoeling deze altijd te dragen. U doet ze alleen uit tijdens het eten. Deze bitjes verschillen steeds iets van vorm en werken richting de vooraf bepaalde eindstand. Het bereiken van tandverplaatsing gebeurt dus op deze manier.
Sinds kort gebruiken wij ook een ander systeem. Voor de kleine correcties wordt tevens een uitneembaar systeem gebruikt. Dit bespaart tijd en geld.

Aligner
Aligner
Contact
bottom of page