top of page
Kronen & Bruggen bij Tandheelkunde Damwoude
Woudvaart website wave 3.png

Kronen &

bruggen

 
 
KROON & BRUG
Over

De restauratie van een of meerdere tanden en/of kiezen

Over kroon- en brugwerk

Tanden en kiezen kunnen tegenwoordig in veel gevallen hersteld worden met een vulling, of een inlay of onlay. Echter, wanneer het aantal vlakken wat aangetast is te groot is kan de keuze voor een kroon of brug gemaakt worden.

Een kroon is een kunsttand- of kies die over uw eigen tand of kies wordt gezet. Een kroon kan van verschillende materialen worden gemaakt. Doordat een kroon op maat gemaakt wordt ziet het er natuurlijk uit en past het mooi bij de rest van uw gebit.  

Kroon

Brug

Met een brug kan een ontbrekende tand of kies vervangen worden. De brug ‘overbrugt’ dus de lege ruimte waar de tand of kies ontbreekt. Een brug kan bestaan uit meerdere kronen aan elkaar of een enkele zwevende kroon die met zogenaamde retentievleugels aan de naastliggende tanden wordt vastgemaakt.

Stappenplan

Het stappenplan van een kroon en brug

Voordelen

Voordelen van kroon- en brugwerk

Kosten

Kosten van deze behandeling

Hieronder staan de kosten die kunnen worden gerekend bij een behandeling. De kosten geven een indicatie wat bepaalde elementen van de behandeling kosten echter, hangt het af van de precieze behandeling, op maat per patiënt, wat de totale kosten zullen inhouden. Uw behandelend tandarts/mondhygiënist stelt u op de hoogte van de kosten van de behandeling.

Code
M/T*
Prestaties
Tarief
FAQ
Veelgestelde vragen
Contact
bottom of page