top of page
Orthodontie bij Tandheelkunde Damwoude
Woudvaart website wave 3.png
Orthodontie Tandheelkunde De Loten Sneek

Orthodontie

 
 
Bovenkant

Rechte tanden, dat wil toch iedereen

Orthodontie bij Tandheelkunde de Woudvaart

Tandheelkunde Damwoude biedt geen orthodontiebehandeling aan. Indien u in aanmerking komt voor orthodontie en dit graag wilt, maken we in overleg een afspraak bij onze vestiging in Dokkum: bij Tandheelkunde de Woudvaart. Deze vestiging is op nog geen 4 kilometer afstand van Tandheelkunde Damwoude gevestigd.

Over Orthodontie

 

Staan uw tanden scheef, te ver naar voren of juist naar achter? Een behandeling met een beugel kan er dan voor zorgen dat uw tanden weer recht komen te staan. Ook als er te weinig ruimte is in uw mond of de tanden en kiezen passen niet goed op elkaar, kan een beugel de oplossing zijn. Vaak is er een combinatie van verkeerde groei van de kaken en een onregelmatige stand van het gebit. Een beugelbehandeling, ook wel orthodontische behandeling genoemd, wordt uitgevoerd door een tandarts voor orthodontie of een orthodontist.

Een beugel, voor kinderen én volwassenen

Een beugel zet scheve tanden weer recht. Rechte tanden zien er mooi uit en zijn makkelijker schoon te houden. Een regelmatig gebit zorgt er ook voor dat u goed kan bijten, kauwen, praten en lachen. Mondgewoonten zoals duimen en tongpersen of het gebruik van een fopspeen veranderen de vorm van de kaak en de stand van de tanden en kiezen. Maar ook vroegtijdig verlies van een melktand of –kies door een ongeval kan de ontwikkeling en groei van de mond belemmeren.
 

Een beugelbehandeling is mogelijk op elke leeftijd. Steeds vaker kiezen volwassenen voor een beugel. Kinderen kunnen het beste behandeld worden als ze tussen de 10 en 15 jaar zijn. De kaakgroei kan dan nog beïnvloed worden en er wordt gebruik gemaakt van de ruimte die ontstaat bij het wisselen.

Stappenplan: beugel

Aligner: de ‘onzichtbare beugel’

 

Naast de traditionele behandelingen, beugels met slotjes, specialiseert Tandheelkunde de Woudvaart zich ook in de innovatieve orthodontische behandelingen, met name de “onzichtbare beugels”. Deze behandelingen vervangen het traditionele slotjes systeem.

Aligners

Aligner, de techniek

Deze techniek werkt op basis van flinterdunne en transparante bitjes waarmee de tanden worden gecorrigeerd en rechtgezet. Uw omgeving merkt niet dat u een beugel draagt. Deze wordt volledig op maat gemaakt en er worden dunne plastic bitjes (clear aligners) over uw tanden en kiezen geschoven. Normaliter worden deze om de 2 weken verwisseld. Deze bitjes verschillen steeds iets van vorm en werken richting de vooraf bepaalde eindstand. Het bereiken van tandverplaatsing gebeurt dus op deze manier. Bij ieder bitje ontstaat het gevoel alsof je ‘krappe schoenen draagt’. Naarmate het gebit zich gecorrigeerd heeft dan zal de druk afnemen. Met dat gevoel wordt het nieuwe bitje geplaatst. Het voordeel van deze behandeling is dat u niet op controle hoeft te komen om een nieuwe aligner op te halen. U krijgt bij een behandeling dat volgens plan verloopt een set aligners mee van uw behandelaar.

Deze aligners dient u maximaal 22 uur per dag te dragen. Deze mogen worden uitgedaan tijdens het eten en tijdens het poetsen van de tanden.

 

In sommige gevallen gebruiken wij de snel werkende Inman Aligner. Met behulp van de Inman Aligner bereik je rechte tanden al binnen max. 16 weken!

Aligner Tandheelkunde De Loten Sneek

Stappenplan: aligner

 

Voordelen van een beugel

 

Tanden en kiezen die netjes naast elkaar staan zijn makkelijker te poetsen, en voorkomt hierdoor problemen in de toekomst

Meer zelfvertrouwen

Beter kauwen, want uw tanden en kiezen staan in de optimale positie

Een mooie lach
 

Veelgestelde vragen

 
bottom of page