top of page
Klachten
-
Van welk materiaal wordt mijn kroon of brug gemaakt?De eerste keus is Porselein (Veldspaat keramiek of lithiumdisilicaat zgn E-max). Afhankelijk van de situatie kiest uw tandarts de beste porseleinsoort, meestal is dit E-max vanwege de sterkte. Bruggen vereisen meestal een nog sterkere basis. Hierbij wordt Zirkonium gebruikt. Er zijn volledig zirkonium bruggen maar meestal is Zirkonium het materiaal wat voor de onder-structuur gebruikt wordt en komt er een tweede structuur overheen bijvoorbeeld in de vorm van opbakporselein. Dit om tot een optimale esthetiek te komen. De laatste jaren zijn er meer materialen op de markt gekomen, elk met hun eigen indicatiegebied. Zo hebben we ook de mogelijkheid om kunststof kronen te maken en zijn er fabrikanten die de beide materialen met elkaar gecombineerd hebben.
-
Wat is de levensduur van kronen en bruggen?Dit hangt af van vele factoren. Mondhygiëne (onderhoud), mondgewoonten zoals knarsen en/of klemmen, gebruik en onverwachte problemen zijn natuurlijk van invloed op de levensduur. Indien u uw gebit niet goed verzorgt kan er tandbederf onder de kroon of brug ontstaan, net als bij een gewone vulling. Ook mondgewoonten in de vorm van klemmen en of knarsen zijn van invloed op de levensduur. Indien geen van bovenstaand het geval is kan de kroon of brug uw laatste restauratie zijn.
-
Mag ik direct eten en drinken na de behandeling?Ja, zodra u de deur uitwandelt kunt u alles weer doen, er zijn geen beperkingen.
Meer informatie
Voor meer informatie over mondzorg, behandelingen en kosten kunt u terecht op Allesoverhetgebit.nl. Vragen kunt u stellen aan het Tandheelkundig Informatiepunt (TIP), tel. 0900 202 5012. Beide geven onafhankelijke informatie en zijn opgericht door onze beroepsorganisatie KNMT.
bottom of page