top of page
Gebitsbleking bij Tandheelkunde Damwoude
Woudvaart website wave 3.png

Gebitsbleking

 
BLEKEN
Over

Een stralende witte glimlach

Tanden bleken bij Tandheelkunde de Woudvaart

Tandheelkunde Damwoude biedt geen bleekbehandeling aan. Indien u in aanmerking komt voor bleken en dit graag wilt, maken we in overleg een afspraak bij onze vestiging in Dokkum: bij Tandheelkunde de Woudvaart. Deze vestiging is op nog geen 4 kilometer afstand van Tandheelkunde Damwoude gevestigd. 

Over gebitsbleking

Herkent u dat gevoel? Dat u in de spiegel kijkt en u ziet dat uw tanden geel verkleurd zijn. Gelukkig is er dan de mogelijkheid om uw tanden te laten bleken. Hierdoor kunt u weer stralend door het leven!

Oorzaak

Waarom worden mijn tanden geler?

De kleur van uw tanden is, net zoals de kleur van uw haar en ogen, bepaald door uw DNA. Wanneer we ouder worden, verandert de dentine van kleur en worden tanden geler. Dentine is het zachte tandbeen dat zich onder het tandglazuur bevindt en de zenuw van uw tand beschermt. Deze verkleuringen gebeuren van binnenuit en zijn de intrinsieke verkleuringen. De intrinsieke verkleuring kan u met een anti- aanslag/tandsteen tandpasta niet verwijderen.

Bleken bij Tandheelkunde de Woudvaart

Wij maken gebruik van thuisbleek sets. Uw behandelend tandarts ontwikkelt een bitje op maat voor uw gebit. Bij dit bitje krijgt u een speciale bleekvloeistof dat precies uit de juiste samenstelling van stoffen bestaat. Deze bleekvloeistof brengt u dan aan in het bitje voordat u het bitje over uw gebit plaatst

Waarom bij de tandarts bleken?

Het bleken van tanden en kiezen kan in veel gevallen, echter is het niet altijd mogelijk. In goed overleg met de tandarts/bleekspecialist kan u zich deskundig laten informeren naar de mogelijkheden en uw wensen uitspreken. Hierop kan een deskundig behandelplan ontwikkeld worden om resultaten te boeken die overeenkomen met uw wensen. Daarnaast is het bleken via de tandarts/bleekspecialist niet schadelijk voor uw gebit omdat er gebruik wordt gemaakt van producten die aan de Europese richtlijnen voldoen, en alleen door tandheelkundig professionals aan te bieden is. Wanneer u ervoor kiest om zelf een bleek-kit te kopen, loopt u een hoger risico op:

  • Tandvleesproblemen

  • Beschadigd glazuur

  • Minder goed resultaat

Na de behandeling

  • Uw tanden kunnen tijdelijk gevoeliger zijn, waardoor u pijn kan ervaren. Dit kan enkele dagen aanhouden. Ook kan u er hoofdpijn van krijgen.

  • Om het bleek-effect zo lang mogelijk aan te houden, dient u bepaalde voedingsmiddelen te laten staan, of met mate in te nemen. Bekijk de veelgestelde vragen om welke voedingsmiddelen het gaat.

  • Het effect van de bleekbehandeling is niet blijvend. Wanneer de jaren verstrijken, zal uw gebit weer geler worden, waardoor een nieuwe behandeling weer tot de opties behoort.

Voordelen

Voordelen van bleken

FAQ

Veelgestelde vragen

Contact
bottom of page